Cea mai cunoscuta dintre insulele Canare, Tenerife este un amalgam de atractii turistice, plaje deosebite, peisaje naturale de o frumusete aparte, precum si orase istorice pitoresti.

Zona cautate de majoritatea turistilor veniti in Tenerife este partea sudica a insulei, unde cele 3 statiuni deja celebre se pot lauda cu o infrastructura turistica exceptionala: Los Cristianos, Playa de las Americas si Costa Adeje.

 

Los Cristianos

In primul rand este vestita pentru plaja naturala de langa port, iar in al doilea rand pentru Playa de las Vistas, care leaga statiunile Los Cristianos si Las Americas, o plaja artificiala cu nisip auriu. Los Cristianos dispune si de un port, care este locul de plecare in croaziere, excursii de pescuit, plimbari cu barcile cu fund de sticla, scufundari, precum si portul de plecare a ferryboat-ului spre insula La Gomera.

Playa de las Américas

E cea mai cunoscuta si indragita statiune turistica - fiind inima insulei care pulseaza zi si noapte. Aici veti gasi o multime de plaje mici, nisipul artificial adus de om fiind protejat de apa oceanului cu diguri lungi. Este o zona cu un numar foarte mare de turisti, de aceea sa fiti pregatiti la plaje aglomerate. Plajele sunt apropiate, iar aici toate sporturile acvatice sunt disponibile. Plaja cu vestitul nisip negru si viata de noapte face din aceasta statiune o Mecca a turistilor, in special pentru cei din nordul Europei.

 

Costa Adeje

Este statiunea cea mai noua, dar si cea mai linistita din partea de sud a insulei. Pentru aceia care doresc o vacanta linistita, petrecuta pe o plaja superba, Costa Adeje este locul potrivit. Celebra Playa del Duque se afla aici, una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife.

 

Atractii turistice

Loro Parc -  unul dintre cele mai frumoase parcuri zoologice din Europa

Siam Parc – un parc acvatic fascinant, o adevarata delectare pentru cei mici dar si pentru cei mari

Vulcanul Teide – cel mai inalt masiv montan al Spaniei, cu un relief unic si un peisaj selenar spectaculos

Masca – satul piratilor, o asezare uitata de timp, cocotata pe un versant abrupt, oferta peisaje minunate

Insula La Gomera – insula vecina, cu peisaje naturale deosebite.

 

 

 


0.742s