Santorini, o feerie care se inalta din apele Marii Egee, este visul de vacanta al tuturor indragostitilor si al pasionaltilor de fotografie. Superba insula greceasca combina intr-un mod unic peisajele naturale cu arhitectura traditionala a cladirilor, fiind cunoscuta in special pentru apusurile de soare sublime care pot fi admirate aici.

 

Oia

Cel mai faimos sat al insulei, Oia impresioneaza prin apusurile superbe care transforma asezarea intr-un tablou perfect. Situat pe varful unei stanci, satul beneficiaza de privelisti magnifice asupra insulelor din jur.

Din Oia putem ajunge in Ammoudi, un mic port la care se poate ajunge prin coborarea a 235 de trepte sau pe spinarea unui magar.

 

Imerovigli

Situat pe varful unei stanci inalte, Imerovigli este un sat traditional pitoresc, faimos in randul vizitatorilor datorita privelistilor spectaculoase pe care le ofera. Pozitia sa face ca privelistea catre caldeira vulcanica sa fie una deosebita.

 

Firostefani

Considerat o suburbie eleganta a capitalei Fira, satul Firostefani este situat la o distanta de 10 minute de mers pe jos de capitala. Asezarea ofera aceleasi privelisti superbe asupra calderei vulcanice, insa intr-o atmosfera mai linistita si mai relaxanta.

 

Fira

Atractia numarul 1 pentru turistii care ajung in Santorini, Fira reprezinta o destinatie care va intrece asteptarile tuturor. Situata pe o stanca de peste 200 metri de unde panoramele calderei nu pot fi altfel decat spectaculoase, orasul Fira se mandreste cu o arhitectura magica, cu cladiri traditionale pictate in alb si albstru, inconjurate de gradini cu florisi verande scaldate de razele soarelui.

 

Kamari

Statiunea este faimoasa datorita superbei plaje care se intinde de-a lungul asezarii. Premiata cu steagul albastru si acoperita de nisip negru, plaja Kamari se remarca prin stanca imensa care o margineste, subliniindu-i frumusetea.

Kamari este o statiune preferata de turistii dornici de o vacanta linistita, cu timp petrecut la plaja.

 

Emporio

Cea mai mare asezare de pe insula, Emporio impresioneaza prin arhitectura medievala pastrata nealterata. Vizitatorii vor fi intampinati de o atmosfera pitoreasca, arhaica, conturata de stradutele pietruite si casele pictate in alb-albastru. Una dintre cele mai vechi biserici de pe insula poate fi admirata aici, Palaia Panagia fiind faimoasa mai ales pentru domul sau sculptat in lemn.

Perissa

O statiune family friendly din Santorini, Perissa este cautata de turisti datorita plajei sale, una dintre cele mai apreciate de pe insula. Zona este recomandata pentru practicarea sporturilor nautice: jet skiing, scufundari, plimbari cu canoe.

 

Situl minoic  din Akrotiri

Una dintre principalele atractii ale insulei, situl minoic din Akrotiri dateaza din anul 4500 i.e.n. Turistii pot vedea stradutele vechii asezari, constructii monoice si diverse unelte care aparttin acestei civilizatii.

Plaja Rosie

Renumita datorita culorii speciale a nisipului si a stancilor de culoare rosie care o strajuiesc, Red Beach este o destinatie inedita din Santorini, cu siguranta nu trebuie ratata. Pasionatii de snorkeling vor putea admira minunatele culori pe sub apa, iar pasionatii de fotografie vor gasi cele mai bune puncte pentru a surprinde peisajele perfecte.

 


0.539s