Cea mai mica dintre insulele Baleare, Menorca isi atrage vizitatorii prin frumusetea naturala a plajelor sale, imbinata cu autenticitatea vestigiilor istorice.

 

Ciutadella

Orașul vechi Cuitadella este o asezare fantastica, perfecta pentru exploratorii urbani. Pe străzile sale înguste veti intalni clădiri istorice, biserici în stil baroc și gotic, precum si palate renascentiste datând din secolul al 17-lea și 18-lea.

In portul deosebit de boem veti gasi numeroase restaurante unde veti putea servi preparate traditionale, admirand peisajele fantastice de aici.

In Ciutadella va veti putea relaxa la soare  pe cateva plaje pitoresti, asezate in golfuri inguste.

 

Cala Blanca

La sud de capitala Ciutadella se afla Cala Blanca, cea mai noua statiune din Menorca. Construita in 1990, statiunea dispune de cateva hoteluri, dar mai ales vile in regim self catering.

Sunt doua mici plaje in Cala Blanca, cu nisip alb si ape clare, dar datorita apropierii de Ciutadella, plajele sunt mereu aglomerate.

 

Cala Galdana

Aceasta statiune este mica si linistita, perfecta pentru familiile cu copii. Pentru aceia care vor sa exploreze cele mai frumoase plaje din Menorca, cala Galdana este locul potrivit. La o mica distanta de mers pe jos de-a lungul coastei, veti gasi plajele Cala Mitjana, Cala Macarella and Cala Turqueta, cu o apa turcoaz de o limpezime exceptionala.

 

Cala En Bosch

La 8 km sud de capitala se afla Cala En Bosch, o statiune linistita cu plaje superbe si o marina agglomerate. Este locul perfect pentru familiile cu copii, dar si pentru aceia care doresc sa plece cu barca in explorarea Marii Mediterane

 

Son Bou

Situata in sudul insulei Menorca, San Bou este o statiune diferita de majoritatea resorturilor de pe insula. Este mare, cu o infrastructura turistica bine dezvoltata si cu cea mai lunga plaja din Menorca, care se intinde pe mai bine de 3 km.

 

Fornells

Aflat pe coasta nordica a insulei Menorca, Fornells este un sat pescaresc faimos pentru restaurantele sale, ale caror bucate cu fructe de mare fac deliciul vizitatorilor. O plimbare prin pitoreasca asezare va incant ape oricine, cladirile varuite in alb si portul mic creand o atmosfera magica.

In Fornells nu veti gasi nicio plaja, insa zona este ideala pentru snorkeling.

 

ATRACTII TURISTICE

 

Satul Pescarilor din Binibeca Vell

În 1972, un arhitect spaniol celebru din Catalania - Antonio Sintes Mercadal - a construit o asezare care să semene cu un sat pescaresc tradițional, într-un stil maur neobișnuit.

Ceea ce a reiesit din aceasta initiative este o adevarata capodopera arhitectonica: un labirint de strazi inguste, pavate cu piatra, marginite de cladiri pe un nivel, pictatein alb si decorate cu lemn de culoare inchisa. Portul pescaresc de la baza asezarii vine sa completeze pitorescul deosebit al satului.

 

Cova d'en Xoroi din Cala en Porter

Fosta locuință preistorica, Cova d'en Xoroi a fost transformata într-un bar și club de noapte deosebit de elegant.

Sapat pe partea laterală a unei stanci abrupte, cu privelisti uimitoare spre mare, barul este locul în care vă puteți relaxa și bucura de un cocktail în timpul zilei, iar apoi, de la ora 23.00 locul devine un club de noapte fascinant, cu spectacole si muzica live.

 

Necropolis Caves dinCala Morell

Ansamblul este format din 14 pesteri sapate in piatra, datand din era preistorica. Pesterile au fost sculptate cu maiestrie, cu piloni interni si porti decorate in piatra.


0.805s