Caleidoscop al trecutului şi al prezentului, o fascinantă moştenire a culturii europene şi a tradiţiilor rurale mediteraneene, Malta este plina de bogatii arheologice, arhitecturale, artistice si naturale, un adevarat muzeu in aer liber, cu porturi mici, golfuri salbatice, stanci abrupte si plaje nisipoase.

La Valetta

De departe, La Valetta arata ca un castel de nisip. Domurile, meterezele, turnurile au o omniprezenta culoare bej-galben,  barocul convietuind  intr-un mod contrastant cu arhitectura occidentala.

Este unul din cele mai bine conservate orase fortificate si o adevarata capodopera arhitecturala, cu alei inguste care leaga grandioasele piete si palatele in stil baroc.

 

Bugibba

O statiune turistica foarte populara, cu o mulțime de baruri, restaurantesi  hoteluri, Bugibba este o statiune plina de viata. O frumoasa promenada de-a lungul marii ofera peisaje spectaculoase spre insulele vecine.

 

St. Julian's

Fost sat de pesacri, St. Julian's s-a dezvoltat intr-o frumoasa si cocheta statiune. Veti gasi aici o mica plaja cu nisip, un port pentru iahturi si o multime de restaurante si baruri.

 

ATRACTII TURISTICE

Marsaxlokk - cel mai mare sat tradiţional de pescari din Malta,  renumit pentru bărcile pictate foarte frumos, denumite „dghjsa".

Grota Albastra – o vestita pesterea cu ape adanci care afiseaza un joc deg culori de la turcoaz la albastru inchis

Mdina – un superb oras medieval

Satul lui Popeye – un sat in miniatura, astazi muzeu in aer liber si complex de distractii

Insula Comino si Laguna Albastra – o insula mica aflata la jumatatea distantei dintre Malta si Gozo cu o laguna mirifica, cu ape turcoaz.


0.823s