Cea mai estica insula din arhipelagul Canarelor, Lanzarote se evidentiaza prin complexitatea peisajelor: peisajul selenar al parcului natural Timanfaya, plaje superbe, statiuni fermecatoare.

Costa Teguise

In apropiere de capitala si la 15 minute de mers cu masina de aeroport, Costa Teguise este una dintre cele mai cautate statiuni din Lanzarote. Este vestita datorita plajelor sale cu nisip alb, fin, dar si datorita activitatilor acvatice.

 

Arrecife

Fost oras fortificat, Arrecife este capitala insulei, totodata principalul oras si port. Orasul si-a luat denumirea de la numerosii recifi care marginesc localitatea, astfel ca apele sunt linistite in aceasta zona. Plaja El Reducto este una dintre cele mai frumoase, cu nisip auriu si ape linistite, fiindu-i acordat ani de-a randul premiul “Blue Flag” pentru calitatea plajei.

 

Puerto del Carmen

Mai la sud de capitala, Puerto del Carmen este o statiune idilica, perfecta pentru orice tip de vacanta. Peste 6 km de plaje, o faleza lunga cu restaurante, shop-uri si baruri, o arhitectura fermecatoare, Puerto del Carmen este statiunea preferata de majoritatea turistilor veniti pe coasta estica a insulei Lanzarote.

 

Playa Blanca

Playa Blanca este cea mai importanta statiune din sudul insulei Lanzarote. Este renumita, in primul rand, datorita plajei El Papagayo, considerata bijuteria plajelor din Lanzarote, datorita nisipului de un auriu intens si a apelor turcoaz.

 

Atractii turistice:

 

Parcul natural Timanfaya

Situat în partea de sud a insulei Lanzarote, pe o suprafata care acoperă mai mult de 50 de km patrati, Parcul natural Timanfaya ofera cu un peisaj selenar uluitor, cu lave care coboara spre ocean, gheizere si cratere spectaculoase. Puteți vizita Parcul Național Timanfaya multumita autobuzelor speciale, care ajung in inima parcului pe un drum îngust inconjurat de lavă. In centrul parcului veti gasi restaurantul proiectat de celebrul arhitect Cesar Manrique, cu un cuptor naturală, încălzit direct de aerul cald care vine din interiorul vulcanului.

 

Jameos del Agua

Jameos del Agua este o formațiune vulcanică extraordinara, provocata atunci cand un tub mare de lavă s-a prăbușit parțial. Jameos del Agua a fost transformat de arhitectul César Manrique într-unul dintre cele mai frumoase auditorii din lume.

Două camere mari deschise spre cer sunt împărțite de un tub de lavă care conține un mic lac cu apă limpede, unde vietuiesc crabi albi și mici, acestia putand fi admirati doar în acest lac.

Strabatand tunelul de lava, veti ajunge intr-un spatiu deschis, in centrul caruia se afla o piscină în aer liber cu apă turcoaz, inconjurata de o grădină de palmieri, arbuști si flori tropicale.

 

Drumul vinului

Eruptiile vulcanice care au afectat insula, au acoperit pamantul cu straturi de pietre poroase, care retina pa si ajuta la cresterea vitelor de vie. Acest lucru a ajutat la crearea unui sistem viticol foarte product, in Lazarote fiind produse unele dintre cele mai bune vinuri Malvasia (vinuri albe) din lume. Amplasate în canalele mici săpate în piatra vulcanica neagra, protejate de ziduri mici si curbate, vițele de vie cresc luxuriant, fiind utilizate ulterior în producția de vinuri de înaltă calitate.

Daca va place vinul bun acesta este cu siguranță unul dintre locurile pe care ar trebui sa le vizitați în Lanzarote.De-a lungul drumului de la Yaiza la San Bartolomé veti găsi mai multe fabrici de vin (numite Bodegas) unde puteți gusta tot felul de vinuri si cumpara direct de la producători.

 

Mirador del Rio

El Mirador del Rio este situat în partea de nord a insulei, la 479 metri deasupra nivelului mării, oferind o priveliste superba catre arhipelagul Chinijo (insulele Graciosa, Montana Clara, Alegranza, Roque del Este și Roque del Oeste).

El Mirador are mai multe terase si ferestre din care puteți admira un peisaj frumos, de fiecare dată când vremea permite (ar trebui vizitat pet imp de zi, cand cerul este senin).


0.898s