O destinatie de vacanta absolut spectaculoasa, Gran Canaria este una dintre cele mai frumoase insule ale Europei.  Zona turistica cea mai apreciata de turisti se afla in sudul insulei, unde se gasesc cele 3 statiuni importante: Playa del Ingles, Maspalomas si San Agustin.

 

Maspalomas si Playa del Ingles

Sunt cele mai cunoscute statiuni din Gran Canaria. Aflate in partea sudica a insulei, ele dispun de un climat potrivit, cu cele mai multe zile insorite pe an. Maspalomas este celebra datorita microreliefului creat aici, renumitele dune de la Maspalomas fiind declarate rezervatie naturala. Este un sentiment unic sa stai la plaja, avand un asemenea peisaj desertic in fata.

 

Puerto de Mogan

Denumita si “Mica Venetie” este o statiune boema din partea sud-vestica a insulei Gran Canaria. Fara indoiala, este una dintre cele mai frumoase statiuni ale insulei: strabatuta de canale care trec pe sub arcadele cladirilor,  un oras vechi absolut incantatory, cu cladiri impodobite de flori, un port pesacresc feeric si o plaja minunata.

 

Las Palmas de Gran Canaria

Capitala insulei si cel mai mare oras al insulelor Canare, Las Palmas de Gran Canaria este un amalgam de peisaje, obiective istorice si plaje lungi si frumoase.

Districtul Vegueta reprezinta enclava istorica a orasului Las Palmas de Gran Canaria. Strabatand stradutele acestui cartier istoric veti putea admira arhitectura magnifica a secolului XVI - cladiri precum catedrala Santa Ana, casa lui Columb si Museo Canario.

Districtul Triana, impreuna cu Vegueta, sunt cele mai vechi cartiere ale orasului Las Palmas. Triana s-a transformat in principalul centru comercial al orasului, strada sa centrala devenind zona pietonala. Fata de Vegueta cu stradute inguste, Triana are o atmosfera mai burgheza, datorita faptului ca zona a fost locuita de comerciantii andaluzieni, englezi, maltezi si olandezi. Arhitectura de aici reprezinta moda secolelor XVIII, XIX si XX.

Districtul La Isleta reprezinta cartierul pescarilor, fiind situat pe o mica peninsula.

Pe tarmul de sud a peninsulei La Isleta se afla Castillo de la Luz, cea mai veche fortareata de pe insula Gran Canaria. Daca mergeti spre nord veti descoperi varful Las Coloradas, cu altitudinea de 239 m. De aici puteti privi intreaga panorama a zonei.

Districtul Ciudad Jardin a fost creat la inceputul secolului XX de catre locuitorii englezi ce dominau viata economica in acele timpuri, in present reprezentand o oaza de liniste si verdeata in orasul aglomerat. Principala atractie a cartierului Ciudad Jardin este parcul Parque Doramas, realizat prin imbinarea unor elemente naturale deosebite: cascade, lacuri, vegetatie luxurianta. In acest parc se mai afla Pueblo Canario si Muzeul Néstor, ambele dedicate culturii locale.

 

Plaje

Orasul se poate mandri cu 4 plaje deosebite fiecare in felul sau, toate la fel de frumoase:

Playa de las Canteras, lunga, scaldata de ape turcoaz, se afla de-a lungul fasiei care leaga orasul de peninsula La Isleta, in partea nord-vestica a insulei

Playa Confital, o extensie naturala a plajeu Las Canteras

Playa Las Alcaravaneras, pe tarmul opus de Las Canteras, de asemenea leaga orasul de peninsula La Isleta, pe partea nord-estica.

Playa La Laja, plaja cu nisip volcanic, gri, se afla mai la sud de capitala, in partea estica a insulei.

Palmitos Park

Situat la 10 km nord de Maspalamos, Palmitos Park este o gradina botanica si aviara ce se intinde pe o suprafata de 20 ha. In parc pot fi admirate peste 1500 de pasari exotice, intre care pasari Flamingo, specii de papagali, pelicani si emu Australian.

Totodata, aici se afla cea mai mare colectie de flutri din Europa, ii puteti observa zburand in libertate printre plantele multicolore.

 

Parcul natural Roque Nublo

Roque Nublo este considerata o emblema a insulei Gran Canaria, aceasta stâncă colosala oferind un peisaj de o frumusețe excepțională. În acest parc se află Pico de las Nieves, cu 1.949 de metri peste nivelul mării, cel mai înalt punct din Gran Canaria, de unde poate fi admirata o panorama exceptionala.


0.812s