A doua ca marime din arhipelagul Canarelor, Fuerteventura este insula plajelor nesfarsite, cu nisip alb si fin, scaldate de ape turcoaz. Asa cum spune si denumirea, aici sunt cele mai puternice vanturi, motiv pentru care Fuerteventura este foarte potrivita pentru iubitorii de surfing.

 

Corralejo

Este, fara indoiala, una dintre cele mai faimoase statiuni din Fuerteventura. Situata in partea de nord-est a insulei, Corralejo se evidentiaza prin plaje superbe si o infrastructura turistica completa: hoteluri, restaurante, baruri.

Aici pot fi admirate si Dunas de Corralejo, dune de nisip de o frumusete rara, care se pierd in apele albastre ale oceanului.

Din Corralejo se poate pleca catre Lobos Island, o mica insula aflata la 2 km de Fuerteventura, cu plaje virgine superbe.

 

Caleta de Fuste

Este o statiune family-friendly, aflata in partea estica a insulei. Aici veti gasi numeroase hoteluri, restaurante, plaje sigure si linistite.

 

Costa Calma

Fost sat de pesacri, localitatea s-a dezvoltat intr-o frumoasa statiune, vestita datorita plajelor superbe de aici. Este o statiune frecventatat in majoritate de turisti germani.

 

Playas de Jandia

De departe, cele mai spectaculoase plaje din Fuerteventura se afla in Playas de Jandia, o zona turistica din sudul insulei, formata prin gruparea a 4 localitati: Morro Jable, Salona Matorral, Piedras Caidas si Esquinzo. Plajele din aceasta zona creeaza un peisaj exotic de o frumusete aparte, cu nisip alb si ape turcoaz.

 

Betancuria

Fosta capitala a insulei, Betancuria a fost fondata in 1405, in inima muntilor, pentru a fi protejata de atacurile piratilor. In prezent, Betancuria este o asezare istorica pitoreasca, cu cladiri vechi, albe, construite in stil canariot, cuo pozitie geografica deosebita, inconjurata de munti. Privelistea este superba, mai ales daca alegeti sa vizitati Mirador de Morro Velosa, un punct panoramic de unde poate fi admirata intreaga zona.


0.222s