Despre regimul de masa la hoteluri

Despre regimul de masa la hoteluri

Ai vazut diverse descrieri in ofertele agentiilor de turism privind tipul de masa, dar nu ai stiut ce inseamna? Regimurile de masa in cadrul unitorilor de cazare sunt predefinite, iar in proportie de 99 % hotelurile si pensiunile respecta aceasta clasificare.

Iata, asadar, ce inseamna fiecare:

Self Catering (prescurtat SC) - Cazare in studio sau apartamente cu chicineta, care permit turstilor sa isi prepare singuri masa;

Fara masa (prescurtat RO - room only) - Cazare fara masa inclusa;

Mic dejun (prescurtat BB - breakfast) -  Cazare cu mic dejun (cafele, ceaiuri, racoritoare incluse);

Demipensiune (prescurtat  HB - half board) - Cazare cu mic dejun (cafele, ceaiuri, racoritoare incluse) si cina (tip bufet cald si rece/set menu în unele cazuri la cină). Băuturile la cină sunt contra cost.

Demipensiune+ (HB+) - Cazare cu demipensiune, plus bauturi racoritoare si alcoolice la cina;

Pensiune completă (prescurtat FB - full board) - mic dejun, prânz şi cină (tip bufet cald si rece/set menu în unele cazuri la cină). Băuturile la masa de prânz şi cină sunt contra cost.

Allinclusive (prescurtat AI) - Mic dejun, pranz, cina cu bauturi racoritoare si bauturi alcoolice locale, gustari in timpul zilei.

Ultra allinclusive (prescurtat UAI) - Allinclusive, la care se adauga bauturi alcoolice de import;

Inafara de acestea, care sunt cele mai cunoscute, pot aparea, in functie de hoteluri, diverse regimuri de masa asemanatoare: soft allinclusive (allinclusive cu bauturi limitate), deluxe allinclusive (allinclusive cu produse de cea mai buna calitate) etc

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code
0.291s